Wist je dat?
Met rode wijn heb je meer kans om een blijvende plek na te laten.
Hoe vlugger je de vlek behandelt, hoe meer kans je hebt om ze weg te werken.
Wijn kan hardnekkige vlekken veroorzaken op je kledij, tafelkleed of stoffen zetel. Het is belangrijk om een vlek zo vlug mogelijk te behandelen als je ze volledig wil verwijderen. Uiteraard is er ook een verschil in aanpak tussen de vlekken van witte en rode wijn. We zetten even alles op een rijtje.
Dep de vlek onmiddellijk met azijn. Heb je dat niet meteen bij de hand, dan kan je ook witte wijn gebruiken (het zuur neutraliseert de rode wijn) of een andere kleurloze alcohol zoals gin of wodka.
Gooi dan zout op de wijnvlek. Als je merkt dat het zout rood wordt, betekent dit dat het zout verzadigd is en breng je best nieuw zout aan. Wees niet zuinig met het zout en breng gerust een dikke laag aan.
Was alles in de wasmachine, liefst in een programma met voorwas en hoofdwas.
Dep meteen zoveel mogelijk wijn weg met keukenpapier of een droge vod.
Spoel de stof uit met helder water (en nog beter: gedistilleerd water).
Stop het kledingstuk erna best meteen in de wasmachine indien mogelijk. Lukt dat niet, behandel de vlek dan met een mengsel van water en detergent en laat nadien weken in een emmer water.
Met rode wijn heb je meer kans om een blijvende plek na te laten.
Hoe vlugger je de vlek behandelt, hoe meer kans je hebt om ze weg te werken.
redirectmodal.text